Az omega-3 és az ízületi gyulladások

Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak, melyek létfontosságúak a szervezetünk számára, hiszen egészségügyileg számos pozitív hatásuk bizonyított. Jótékony hatásai közé tartozik például, hogy képes enyhíteni az ízületi gyulladást is. Orvosilag bizonyított tény, hogy az Omega 3 zsírsavakat tartalmazó ételek fogyasztásával a rheumatoid arthritis és a gyulladásos ízületi betegségek tünetei is enyhíthetők.

omega-3-superetelek-porc

Hogyan is képes javítani ezeken a problémákon?  Az omega-3 zsírsavak hatékonyan lépnek fel az ízületi gyulladás ellen

Az ízületi gyulladásról tudjuk, hogy egy igen fájdalmas állapot, mely sok esetben okoz maradandó károsodásokat. E betegségben szenvedő egyéneknek igen mereveke az ízületeik és mozgásuk fájdalommal jár. Omega-3 zsírsavval a betegség tünetei enyhíthetőek és a krónikus fájdalom is csökkenthető. Az újabb kutatások rávilágítottak arra, hogy az omega-3 zsírsavak képesek kezelni a tüneteket és enyhíteni a panaszokat, valamint rendszeres fogyasztásukkal megelőzhető az ízületi gyulladás.

A rheumatoid arthritis gyógyításában az omega-3

A rheumatoid arthritisben szenvedők fájdalmait legtöbbször valamilyen hagyományos gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel enyhítik, de nem mindenki tolerálja jól ezeket a szereket. Vizsgálatok kimutatták, hogy az omega-3 zsírsavak mindenféle mellékhatás nélkül érik el a gyulladáscsökkentő hatást szervezetünkben. Szintén kimutatták, hogy az omega-3 csökkenti az ízületi merevséget és a fájdalmakat is.

A porckopásos megbetegedés és az omega-3 kapcsolata

Az artrózis, vagyis a porckopásos megbetegedés sokkal gyakrabban fordul elő, mint a reumás ízületi gyulladás. Általában az ídősebbeknél jelentkezik, de sokszor találkozhatunk porckopással a fiataloknál is. a betegség véglegesen nem gyógyítható, a sok gyógyszer, amit kezelésére szedünk pedig rengeteg mellékhatással rendelkezik. Azonban az artrózisos betegek is javulásról – csökkenő fájdalomról, duzzanatról, és ízületi merevségről – számoltak be az omega-3 tartalmú kiegészítők szedése mellett.

Érdemes tehát sok tengeri halfajtát (lazac, tonhal, makréla), hazai halakat (busa) fogyasztani, valamint növényeket és a belőlük sajtolt olajokat is. (mogyoró, tökmag). A bioboltokban pedig hozzájuthatunk az omega-3-at tartalmazó készítményekhez is. 

BioCo OSTEOFEMINfilmtabletta 60db

BioCo OSTEOFEMIN filmtabletta 60db

BiOCo Osteofemin 50 feletti nők számára kifejlesztve, Hegyi Barbara ajánlásával! Csontok ásványi anyag veszteségének csökkentéséért, 50 év feletti nőknek!

Ár: 5190 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Theiss BeinwellFeketenadálytő krém – melegítő 50 ml

Dr. Theiss Beinwell Feketenadálytő krém – melegítő 50 ml

Az igénybevett izmok és ízületek ápolására, bedörzsöléshez és masszírozáshoz.

Ár: 1750 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!