Az omega-3 és az ízületi gyulladások

Az ízületi gyulladás nagy fájdalmakkal járó, kellemetlen betegség. Azonban léteznek olyan természetes módszerek is, amelyek rendkívül hasznosak lehetnek a betegség tüneteinek enyhítésében és kezelésében egyaránt. A következőkben megismerhetjük az omega-3 ízületekre gyakorolt hatásait.

omega-3-superetelek-porc

Az omega-3 zsírsavak (EPA, DHA) rendkívül fontos esszenciális tápanyagok a szervezetünk számára, amelyekhez táplálékok útján juthatunk. Az egyik legtöbbet vizsgált mikrotápanyagok közé tartoznak az omega-3 zsírsavak, hiszen számos kedvező egészségügyi hatásai ismertek.

 - kiváló a depresszió és a szorongás leküzdésében
 - segít a szem egészségének megőrzésében
 - fontos szerepet játszik a gyermekek fejlődésében
 - védi a szívet
 - Segít az autoimmun betegségek kezelésében
 - hozzájárul a mentális egészséghez
 - segítség lehet a demencia és az Alzheimer-kór megelőzésében
 - javíthatja az asztma tüneteit
 - segíti a máj működését
 - javítja az alvás minőségét
 - csökkentheti a menstruációs görcsöket
 - jót tesz a bőrnek
 - erősíti a csontokat és ízületeket
 - gyulladáscsökkentő hatású

Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak, melyek láthatóan létfontosságúak a szervezetünk számára, hiszen egészségügyileg számos pozitív hatásuk bizonyított. Pozitívan hatnak az agy, a szív, a bélrendszer és az ízületek működésére is. Orvosilag bizonyított tény, hogy az Omega 3 zsírsavakat tartalmazó ételek fogyasztásával a rheumatoid arthritis és a gyulladásos ízületi betegségek tünetei is enyhíthetők. Az omega-3 zsírsavak kiemelkedő tulajdonsága, hogy képesek csökkenteni a szervezetben kialakuló gyulladásokat. 

Az omega-3 zsírsavak hatékonyan lépnek fel az ízületi gyulladás ellen

Az ízületi gyulladás kellemetlen tüneteket okozhat, többek között állandó fájdalmat eredményez, amely esetenként enyhíthető mozgás hatására, azonban a legfontosabb mégis az, hogy valamilyen módon csökkentsük a gyulladást a szervezetünkben. Számos kutatás támasztja alá, hogy az omega-3 zsírsavakban bővelkedő halolaj nagy hatékonysággal képes csökkenteni az ízületi gyulladás okozta kellemetlen tüneteket, valamint magát a gyulladást is. Megfigyelhető, hogy a halolaj rendszeres fogyasztásával az ízületi merevség is megszüntethető, kezelhető. 

A porckopásos megbetegedés és az omega-3 kapcsolata

Az artrózis, vagyis a porckopásos megbetegedés sokkal gyakrabban fordul elő, mint a reumás ízületi gyulladás. Általában az idősebbeknél jelentkezik, de sokszor találkozhatunk porckopással a fiataloknál is. a betegség véglegesen nem gyógyítható, a sok gyógyszer, amit kezelésére szedünk pedig rengeteg mellékhatással rendelkezik. Azonban az artrózisos betegek is javulásról – csökkenő fájdalomról, csökkenő duzzanatról, és csökkenő ízületi merevségről – számoltak be az omega-3 tartalmú kiegészítők szedése mellett.

Érdemes tehát sok tengeri halfajtát (lazac, tonhal, makréla), hazai halakat (busa) fogyasztani, valamint növényeket és a belőlük sajtolt olajokat is. (mogyoró, tökmag). A bioboltokban pedig hozzájuthatunk az omega-3-at tartalmazó készítményekhez is.

Termékek ízületekre

BioCo OSTEOFEMINfilmtabletta 60db

BioCo OSTEOFEMIN filmtabletta 60db

BiOCo Osteofemin 50 feletti nők számára kifejlesztve, Hegyi Barbara ajánlásával! Csontok ásványi anyag veszteségének csökkentéséért, 50 év feletti nőknek!

Ár: 5190 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Theiss BeinwellFeketenadálytő krém – melegítő 50 ml

-26% Dr. Theiss Beinwell Feketenadálytő krém – melegítő 50 ml

Az igénybevett izmok és ízületek ápolására, bedörzsöléshez és masszírozáshoz.

Ár: 1295 Ft
1750 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!