Az omega-3 és az ízületi gyulladások

Az ízületi gyulladás nagy fájdalmakkal járó, kellemetlen betegség. Azonban léteznek olyan természetes módszerek is, amelyek rendkívül hasznosak lehetnek a betegség tüneteinek enyhítésében és kezelésében egyaránt. A következőkben megismerhetjük az omega-3 ízületekre gyakorolt hatásait.

omega-3-superetelek-porc

Az omega-3 zsírsavak (EPA, DHA) rendkívül fontos esszenciális tápanyagok a szervezetünk számára, amelyekhez táplálékok útján juthatunk. Az egyik legtöbbet vizsgált mikrotápanyagok közé tartoznak az omega-3 zsírsavak, hiszen számos kedvező egészségügyi hatásai ismertek.

 - kiváló a depresszió és a szorongás leküzdésében
 - segít a szem egészségének megőrzésében
 - fontos szerepet játszik a gyermekek fejlődésében
 - védi a szívet
 - Segít az autoimmun betegségek kezelésében
 - hozzájárul a mentális egészséghez
 - segítség lehet a demencia és az Alzheimer-kór megelőzésében
 - javíthatja az asztma tüneteit
 - segíti a máj működését
 - javítja az alvás minőségét
 - csökkentheti a menstruációs görcsöket
 - jót tesz a bőrnek
 - erősíti a csontokat és ízületeket
 - gyulladáscsökkentő hatású

Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak, melyek láthatóan létfontosságúak a szervezetünk számára, hiszen egészségügyileg számos pozitív hatásuk bizonyított. Pozitívan hatnak az agy, a szív, a bélrendszer és az ízületek működésére is. Orvosilag bizonyított tény, hogy az Omega 3 zsírsavakat tartalmazó ételek fogyasztásával a rheumatoid arthritis és a gyulladásos ízületi betegségek tünetei is enyhíthetők. Az omega-3 zsírsavak kiemelkedő tulajdonsága, hogy képesek csökkenteni a szervezetben kialakuló gyulladásokat. 

Az omega-3 zsírsavak hatékonyan lépnek fel az ízületi gyulladás ellen

Az ízületi gyulladás kellemetlen tüneteket okozhat, többek között állandó fájdalmat eredményez, amely esetenként enyhíthető mozgás hatására, azonban a legfontosabb mégis az, hogy valamilyen módon csökkentsük a gyulladást a szervezetünkben. Számos kutatás támasztja alá, hogy az omega-3 zsírsavakban bővelkedő halolaj nagy hatékonysággal képes csökkenteni az ízületi gyulladás okozta kellemetlen tüneteket, valamint magát a gyulladást is. Megfigyelhető, hogy a halolaj rendszeres fogyasztásával az ízületi merevség is megszüntethető, kezelhető. 

A porckopásos megbetegedés és az omega-3 kapcsolata

Az artrózis, vagyis a porckopásos megbetegedés sokkal gyakrabban fordul elő, mint a reumás ízületi gyulladás. Általában az idősebbeknél jelentkezik, de sokszor találkozhatunk porckopással a fiataloknál is. a betegség véglegesen nem gyógyítható, a sok gyógyszer, amit kezelésére szedünk pedig rengeteg mellékhatással rendelkezik. Azonban az artrózisos betegek is javulásról – csökkenő fájdalomról, csökkenő duzzanatról, és csökkenő ízületi merevségről – számoltak be az omega-3 tartalmú kiegészítők szedése mellett.

Érdemes tehát sok tengeri halfajtát (lazac, tonhal, makréla), hazai halakat (busa) fogyasztani, valamint növényeket és a belőlük sajtolt olajokat is. (mogyoró, tökmag). A bioboltokban pedig hozzájuthatunk az omega-3-at tartalmazó készítményekhez is.

Termékek ízületekre

BioCo OSTEOFEMINfilmtabletta 60db

-13% BioCo OSTEOFEMIN filmtabletta 60db

BiOCo Osteofemin 50 feletti nők számára kifejlesztve, Hegyi Barbara ajánlásával! Csontok ásványi anyag veszteségének csökkentéséért, 50 év feletti nőknek!

Ár: 4490 Ft
5190 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Theiss BeinwellFeketenadálytő krém – melegítő 50 ml

Dr. Theiss Beinwell Feketenadálytő krém – melegítő 50 ml

Az igénybevett izmok és ízületek ápolására, bedörzsöléshez és masszírozáshoz.

Ár: 1750 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!