A zöldkagyló és az ízületek

Az új-zélandi zöld kagyló héjában egy olyan csodás anyag rejtőzik, a glükózaminoglikán, mely az ízületek egészséges működéséhez elengedhetetlen és ezenfelül azoknak egy igen fontos összetevője is. Ez a vegyület építi fel az emberi bőrt, a kötőszövetet és a porcot is. A glükózaminoglikán nagymennyiségű folyadékot képes megkötni, így biztosítja az ízületek súrlódásmentes mozgásának lehetőségét.

kagylo-porc

Vagyis a zöld kagyló készítmények fogyasztásával könnyedén megállíthatjuk az ízületi kopást. Ha pedig rendszeresen fogyasztjuk, akor garantáltan csökkennek az ízületi fájdalmak, nagymértékben javulhat a mozgásképesség, így ezzel egy időben az életminőség is. Kutatások és vizsgálatok bizonyítják, az enyhe és a közepesen súlyos kopások esetén a tüneteket hasonlóan csökkenteni tudják, mint az erre a problémára szedett gyulladáscsökkentők.

A glükozaminoglikán hozzájárul a porcszövetek újraképződéséhez és az ízületi szövetek fokozott működéséhez. Képes növelni a szalagok, ízületek, kötőszövetek rugalmasságát ezáltal csökkentve a lehetőségét annak, hogy sérüljenek. Segíti megállítani az ízületek romlási folyamatát, sőt még segíthet is abban, hogy új porc képződjön. Tartalmaz még olyan nyomelemeket, ásványi anyagokat (kalcium, magnézium, jód, vas, kálium) vitaminokat. Mindemellett még tartalmaz OMEGA 3 zsírsavat is melynek gyulladáscsökkentő hatása ismert.

Tehát ha porcbetegségtől vagy ízületi megbetegedéstől szenvedünk, akkor minden esetben érdemes fogyasztani a zöld kagyló kivonatát, már a kezdeti állapotban is, mikor még csak fájdalmat érzünk a könyök-, boka- és térdízületekben, amikor fáj a leguggolás és a térdhajlítás. 

Hatásos lehet az alábbi betegségeknél a zöld kagyló:

- porckopás, porckorongsérv

- sportsérülések, sportbetegségek

- túlsúlyos egyéneknél, akik jelentősen megterhelik ízületeiket

- megelőzés céljából

- fizikai munkát végző egyéneknél

- idős embereknél akiknél már a mozgás problémát jelenthet

BioCo OSTEOFEMINfilmtabletta 60db

-6% BioCo OSTEOFEMIN filmtabletta 60db

A készítmény hatóanyagi közül a D-vitamin hozzájárul az egyensúlyzavar és az izomgyengeség okozta esésveszély kockázatának csökkentéséhez.

Ár: 4890 Ft
5190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!